Vanaların ömrü ve performansı, doğru montaj ve depolama yöntemleriyle doğrudan ilişkilidir:
Taşıma: Yükleme ve boşaltma sırasında sert darbelerden kaçınılmalıdır. 6 inçten büyük ve belirli klas grubundaki vanaları kaldırmak için vinç kullanılması önerilir. Daha ağır vanalar veya volansız olanlar, kapak flanşlarının üzerindeki çatal bölgesinden kenevir halatlarla kaldırılabilir.
Depolama: Vanalar, paslanma ve hasardan korunacak şekilde, mümkünse kapalı bir yerde depolanmalıdır. Valf yan flanşları ve açık ağızlar genellikle tıpa, plastik veya ahşap kapaklarla kapalı tutulmalıdır. İç aksamın kurulanmış, yağlı ve korunmuş olması sağlanmalıdır.
Hat Bağlantısı (Montaj): Vanalar, sızdırmazlığı testlerle kanıtlanmış olarak sevk edilir. Montaj sırasında, vanaların içine yabancı atık ve pisliğin girmesini engelleyecek tedbirler alınarak sızdırmazlık korunmalıdır. Valfin çalışma koşullarına ve yöntemine uygun olarak monte edilmesine özen gösterilmelidir (örn. akış yönü). Montajdan önce tüm koruyucu kapaklar çıkarılmalıdır. Boru uçları, vana strese maruz kalmayacak şekilde hizalanmalıdır. Boyama sırasında mil ve salmastra korunmalı, vananın üzerindeki akış yönü okuna dikkat edilmelidir.
Kaynak Uçlu Vanalar: Kaynak işlemleri, alanında uzman ve sertifikalı kişiler tarafından yapılmalıdır. Kaynaktan önce vana ve boru iç kısmı tamamen temizlenmelidir. Gövde malzemesine uygun dolgu malzemesi seçimi için kaynak referans kitaplarına başvurulmalıdır. Kaynak uçları puntalama öncesi iyi hizalanmalı ve 1.6 mm boşluk bırakılarak kaynatılmalıdır. Gerekirse ön ısıtma uygulanmalı ve malzeme cinsine göre ısıl işlem isterleri dikkate alınmalıdır.
Isıl Yalıtım: Vana yalıtılırsa, bakım ihtiyacına yönelik olarak glendin ulaşılabilir ve salmastra değişiminin yapılabilir olması gözetilmelidir.